Queue de Paris

Uit ervaring heb ik geleerd dat ik dergelijke projecten het beste op kan bouwen van onder naar boven. In dit geval betekende dat: beginnen met de ‘queue de Paris’, de ‘valsche stuit’ ofwel het billenkussen.

In de 19e eeuw werd onder een dergelijke jurk vaak ook nog een onderjurk met hoepels gedragen. Deze heb ik voor sommige andere kostuums wel gemaakt, maar voor de bewegingsvrijheid op het festival heb ik er in dit geval voor gekozen deze weg te laten.

Wat ik absoluut niet weg wilde laten was het hoedje, een kanten parasol en een gehaakt tasje.

De props

Voor mij maken props een kostuum helemaal af, of het nu een historisch kostuum is of een Iron Man-pak. Gelukkig kan ik altijd rekenen op mijn gigantisch verzameling stof en patronen zodat ik mijn jurk al snel helemaal compleet kon maken.

Zou jij ook een negentiende-eeuwse jurk willen hebben? Of wil je jouw kostuum afmaken met een gehaakte parasol? Stuur me een bericht via het contactformulier, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op over de mogelijkheden.

Pas-sessie op sokken

Ook de laatste pas-sessie was een succes, ondanks de verschillende sokken.

Uiteindelijk heb ik alles behalve de laarzen (en de sokken) zelfgemaakt aan dit kostuum: de kilt, het jasje, het vest, zelfs het hemd. Mocht je interesse hebben in een dergelijk kostuum dan is het goed om te weten dat je natuurlijk ook alleen een kilt kunt laten maken, of een jasje. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Het vrouwenkostuum

Het vrouwenkostuum van deze Outlander-set bestaat uit veel elementen. Ik heb een achttiende-eeuws korset op maat gemaakt, een queue de Paris en een chemise, ofwel een onderhemd.

De geborduurde borstlap, ofwel stomacher maak ik met mijn borduurmachine. Met de hand zou ik dit nooit zo netjes krijgen.

Achttiende-eeuws vrouwenondergoed

Eeuwenlang is de chemise een standaard geweest voor ondergoed, voor zowel mannen als vrouwen. Voor dit kostuum heb ik een eenvoudig hemd gemaakt om onder het korset te dragen.

Net als voor mijn negentiende-eeuwse jurk heb ik ook voor dit kostuum een queue de Paris gemaakt voor onder de jurk en mantel.

Wil jij zelf ook een Outlander-jurk? Of ben je op zoek naar een op maat gemaakt korset? Neem dan via dit formulier contact met me op.